Mr. drs. Alex Meijer

Ik ben eigenaar/oprichter van FiscaalBij.Foto Alex 3.jpg

Achtergrond
Van jongs af aan wilde ik bakker worden. Mijn drive is altijd om het maximale eruit te halen. Uiteindelijk ben ik luxe brood- en banketbakker geworden. In de jaren tachtig was er in de bakkerswereld geen brood meer te verdienen. Mijn nieuwe uitdaging werd de fiscaliteit. De drive die ik in mijn jonge jaren had is nog steeds aanwezig.

Opleiding
Ik heb, naast mijn baan bij de Belastingdienst, gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Tilburg. Ik ben afgestudeerd als fiscaal econoom en fiscaal jurist.

Werkervaring
Mijn fiscale roots liggen bij de Belastingdienst. In de 38 jaar die ik daar werkzaam ben geweest heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Ik ben onderaan de ladder begonnen: van douaneambtenaar naar inspecteur. Ik heb gewerkt op verschillende vakgebieden.
Mijn specialisaties:

  • formeel recht
  • inkomstenbelasting
  • omzetbelasting

Als inspecteur heb ik diverse topfuncties vervuld. De ervaring die ik heb opgebouwd, en natuurlijk ook mijn kennis over de Belastingdienst, zet ik nu in om fiscaal en financieel dienstverleners te ondersteunen.

Wat ik belangrijk vind!
Mijn uitgangspunt: kennis is om te delen. Iedereen mag daar de vruchten van plukken. Heel nadrukkelijk heb ik dat gestalte gegeven door les te geven. Dat doe ik in mijn onderneming maar ook elders. Ik geef vanaf 1997, met veel plezier, les bij het Register Belastingadviseurs. Tevens ben ik verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ten slotte ben ik nog actief bij de SDU als auteur (NTFR).